Skip to content

Fordelene ved månedsbudsjett

Du har sikkert vært inne på tanken på å ha bedre kontroll over utgiftene dine: "Jeg burde ha et budsjett for mine månedlige utgifter", "Jeg skulle ønske jeg fikk til å spare mer" eller "Jeg burde få litt mer oversikt over hvor alle pengene mine forsvinner".

Virker det kjent?

Å forholde seg til et månedlig budsjett har mange fordeler, både i form av kontroll, sparemål og motivasjon. Livet består av mange ulike livssituasjoner, og noen måneder er kanskje trangere økonomisk enn andre.  Derfor ønsker vi i Kan å tilrettelegge for det beste utgangspunktet til å stå rustet i en uforutsigbar økonomisk situasjon. I en nylig gjennomført undersøkelse fra Kredinor svarer hele 28% at de ikke klarer en uforutsett utgift på 10.000kr. 

Som økonomisk rådgiver med ekspertise innenfor privatøkonomi, vil månedsbudsjett nesten alltid være det jeg anbefaler når folk ønsker bedre kontroll på økonomien. Å forholde seg til et budsjett som viser akkurat hva du har og bør bruke av utgifter hver måned høres kanskje ut som en stor forpliktelse, men min erfaring tilsier at budsjett er noe de fleste liker godt å forholde seg til - hvert fall når gevinsten er å realisere sparemål. 

CostImage

 

Forstå din økonomi med Kan

Kan er ikke bare en tjeneste; det er din personlige økonomiske assistent. Med vår nyeste funksjon, som tillater brukere å spore sitt månedsforbruk, sette et detaljert budsjett, og sammenligne forbruket med SIFOs referansebudsjett, tar vi tjenesten vår til et nytt nivå. SIFOs referansebudsjett gir en god innsikt ved å vise ditt forbruk opp mot alminnelig forbruk for din type husholdning. Dette betyr at du ikke bare kan spore hvor pengene dine går, men også forstå hvordan ditt forbruk står seg i forhold til andre i lignende situasjoner.

Fordelene med månedsbudsjett

1. Økt økonomisk bevissthet: Ved å følge et månedsbudsjett blir du tvunget til å se nøye på dine inntekter og utgifter. Dette gjør at du blir mer bevissthet rundt hvor pengene dine faktisk går og få bedre kontroll over hvor du kan kutte kostnader.

2. Forebygging av gjeld: Ved å leve ut i fra et budsjett minsker du risikoen for å pådra deg gjeld. Dette er fordi du aktivt har kontroll over hvor pengene dine går og derfor kan unngå overforbruk. 

3. Realisering av sparemål: Et månedsbudsjett gjør det mulig å sette realistiske sparemål og følge veien mot disse. Enten det er en ferie, et nytt hjem eller et nødfond, hjelper et budsjett deg å prioritere dine økonomiske mål. 

4. Stressreduksjon: Finansiell usikkerhet kan være en kilde til stress. Ved å ha et klart bilde av din økonomiske situasjon og en plan for å håndtere den, kan du redusere stress og føle deg mer trygg på din økonomiske fremtid.

5. Bedre beslutningstaking: Med detaljert tilgang til dine utgifter og sammenligninger mot SIFOs referansebudsjett, kan du ta informerte beslutninger om dine pengevaner. Dette kan hjelpe deg å gjøre smartere kjøp og investeringer over tid.

Hvorfor HR-ledere bør vurdere Kan for sine ansatte

Som HR-leder er du i en unik posisjon til å påvirke de ansattes velvære positivt. Ved å investere i en tjeneste som Kan, tilbyr du dem ikke bare et verktøy for å styre sin økonomi bedre, men også en ressurs for økonomisk utdanning og selvutvikling. Dette kan føre til bedre trivsel på arbeidsplassen, lavere stressnivåer og en mer engasjerte medarbeidere.

Vi håper at Kans nyeste budsjett-funksjon er et steg mot en mer økonomisk opplyst fremtid for norske arbeidstakere. For HR-ledere gir Kan en mulighet til å styrke bedriftens engasjement for de ansattes velvære og posisjonere seg som en arbeidsgiver som virkelig bryr seg om hver enkelt ansatt sin livskvalitet.

Vil du vite mer om Kan for din bedrift?