Skip to content

Skap en attraktiv arbeidsplass med økonomisk rådgivning

Arbeidsmarkedet er preget av stor konkurranse og "kamp" om talentene. Derfor er det viktigere enn noen sinne for bedrifter å skille seg ut i arbeidsmarkedet for å tiltrekke og holde på ansatte. En av de mest effektive måtene å gjøre dette på er å tilby ansattfordeler som virkelig betyr noe. Her er tre begrunnelser for hvorfor en av disse bør være økonomisk rådgivning: 

Økonomisk stress påvirker ansattes produktivitetartikkel-attraktiv-arbeidsplass
Økonomisk stress er en av de største kildene til bekymring for mange ansatte. Dette kan ha en negativ innvirkning på deres mentale helse, og dermed også ha stor påvirkning på produktiviteten og engasjementet de viser på arbeidsplassen. Tall viser faktisk at ansatte med økonomiske bekymringer er hele 20% mindre effektive. Ved å tilby økonomisk rådgivning som en fordel ansatte med økonomiske spørsmål og bekymringer kan benytte seg av, vil det bli lettere å navigere seg gjennom økonomiske utfordringer, redusere stress og få tilbake "gnisten" i arbeidshverdagen. 

Økonomisk rådgivning øker ansattes tilfredshet
Når ansatte føler at arbeidsgiveren bryr seg om deres velvære, øker også deres jobbtilfredshet. Tilgang til økonomisk rådgivning kan hjelpe ansatte med å forstå og utnytte sine økonomiske fordeler bedre, og å håndtere personlige økonomiske mål. Dette kan inkludere alt fra pensjonssparing til budsjettering og gjeldshåndtering. Når ansatte føler at de har kontroll over sin økonomi, er de mer fornøyde og lojale mot arbeidsgiver. 

En attraktiv fordel for ulike livsfaser
Personlig økonomi følger oss gjennom hele livet og alle livsfaser. For yngre ansatte kan for eksempel rådgivning som fokuserer på budsjettering, sparepenger og studielån være aktuelt. Mens for eldre ansatte kan rådgivning om pensjonsplanlegging og investeringer være mer relevant. En rådgivningstjeneste som tilbyr hjelp i alle stadier og økonomiske forhold i livet, vil derfor være en attraktiv ansattfordel for alle, uansett livsfase og økonomisk situasjon.

Hvordan implementere økonomisk rådgivning?

For å etablere økonomisk rådgivning som en del av ansattes fordeler, kan arbeidsgivere samarbeide med finansielle rådgivere eller tilby digitale ressurser for økonomisk veiledning. Vi i Kan tilbyr en heldigital tjeneste, tilpasset for å hjelpe dine ansatte med alle typer økonomiske bekymringer. I min tid i Kan har vi hjulpet folk i mange ulike livssituasjoner, med mange ulike økonomiske utgangspunkt. Alt fra de store bekymringene som holder ansatte våkne om nettene, til de små "plagene" som er ute av verden gjennom en telefonsamtale til banken.  Uansett hva dine ansatte trenger hjelp med, er våre økonomiske rådgivere og vår tjeneste der for å støtte dem. 

Ønsker du et uforpliktende tilbud for alle dine ansatte?